Німеччина дає Україні зброю, якої навіть немає у Бундесверу – Шольц

Нашу країну озброюють з перших днів після повномасштабного російського вторгнення, каже він.

Канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина дає Україні таку сучасну зброю, якої навіть ще немає на озброєнні німецька армія. Таким чином, він відреагував на публікації про скорочення військової підтримки України. Слова Шольца передає видання Globe and Mail.

Читайте також: Путін висловився про ядерну війну

Так, політик каже, що Німеччина постачає ЗСУ як боєприпаси, так і зброю, починаючи з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Ми дістали все, що у нас було: протитанкові та зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів та нелетальної допомоги. З того часу ми перейшли на більш складні та дорогі системи», — заявляє Шольц.

За його словами, йдеться про гаубиці, зенітні комплекси, реактивні системи залпового вогню, а також контрбатарейні РЛС.

Читайте також: ЗСУ отримали ще чотири HIMARS

«Деякі з цих систем настільки нові, що їх було виготовлено дуже мало, а деякі з них навіть не були представлені в Бундесвері», – зазначив канцлер.

Водночас Шольц нагадав, що Німеччина навчає українських військових на більш новому та складному устаткуванні. Це відбувається у кількох місцях.

«І ми продовжуватимемо надавати цю підтримку Україні стільки, скільки потрібно», – резюмував політик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну прибули РСЗВ MARS II. Це німецька модифікація установок M270. Вони відрізняються від HIMARS більшою кількістю ракет і базою, де знаходяться установки.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.