Обстановка на фронті: Окупанти посилюються на Криворізькому напрямку

А в акваторії Чорного моря знаходяться 6 носіїв крилатих ракет типу «Калібр».

У Генштабі ЗСУ розповіли про обстановку на фронті станом на ранок понеділка, 1 серпня. Російські окупанти продовжують вести обстріл, завдавати авіаударів і робити спроби вести штурмові дії. Подробиці опубліковані на сторінці оборонного відомства в Facebook.

Читайте також: На Київщині виявили тіло ще одного українця, закатованого росіянами

Так, на Поліському та Волинському напрямках військові Білорусі розгортають додаткові комплекси радіоелектронної боротьби.

На Сіверському напрямку війська РФ утримують у Курській та Брянській областях окремі підрозділи. У Павлівки, Сумська область, було здійснено артилерійський обстріл.

На Харківському напрямку з артилерії та танків було обстріляно райони Прудянки, Нового, Дементіївки, Розплідника, Борщової, Російської Лозової, Петрівки, Коробочкіно, Іванівки та інших населених пунктів. А Мосьпанове було завдано авіаудару.

У напрямку Слов’янська рашисти стріляли біля Чепіля, Грушевахи, Гусарівки, Протопопівки, Дубровного, Мазанівки, Краснопілля, Барвінкового та Долини. Також загарбники безуспішно намагалися виявити позиції ЗСУ у Мазанівки, але ворожим розвідникам довелося тікати.

На Краматорському напрямі противник не був активним. З танків та артилерії було обстріляно райони Серебрянки, Сіверська, Григорівки, Званівки, Верхньокам’янського, Спірного та Івано-Дар’ївки. Біля Спірного та Григорівки було завдано авіаударів.

На Бахмутському напрямку зафіксовано авіаудар біля Кодем, а також обстріли з танків та артилерії в районах Берестового, Соледара, Бахмута, Семигір’я, Травневого, Вершин, Зайцевого, Веселої Долини та Костянтинівки.

У Яковлівки росіяни намагалися розвідкою виявити позиції ЗСУ. Українські воїни знешкодили ворога. У напрямах Соледара та Вершини рашисти безуспішно вели штурмові дії, відступили. У напрямку Бахмута точаться бої, там противник веде наступ.

Читайте також: Окупанти визнали, що атаку по штабу флоту в Севастополі здійснили не ЗСУ

На Авдіївському напрямку окупанти вели обстріл районів Пісків, Красногорівки, Авдіївки, Новоселівки та інших населених пунктів. Біля Веселого загарбники завдали авіаудару, у напрямку Пісків вели безуспішні штурмові дії.

На Запорізькому та Новопавлівському напрямках рашисти вели артилерійські обстріли. Біля Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Малих Щербаків та Новоандріївки було завдано авіаударів. У напрямку Мар’їнки ворог вів розвідку боєм, але успіху не мав і відійшов. На Запорізькому напрямку росіяни ведуть перегрупування.

На Південнобузькому напрямку аз артилерії та танків обстріляно райони понад 30 населених пунктів. Окупанти завдали й авіаудару у Ольгіного. Наразі вони ведуть розвідку за допомогою БПЛА.

На Криворізькому напрямку російські загарбники посилюють своє угруповання. А в акваторії Чорного моря є 6 носіїв ракет типу «Калібр».

Нагадаємо, раніше в розвідці пояснили, чому росіяни відводять особовий склад у Запорізькій області, прикриваючись ротацією.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.