Стало відомо, чи полетить Пелосі до Тайваню

З’явився список країн, куди вирушить речник Палати представників США в рамках турне.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі полетіла до Азії. Учора, 30 липня, за її польотом стежили десятки тисяч людей з усього світу, а Китай висловив занепокоєння через можливе відвідування американкою Тайваню. У Твіттері Пелосі повідомила, чи відвідає вона Тайвань і в яких країнах вона проведе турне.

Читайте також: Візит Пелосі: Тайвань підняв у небо винищувачі

На тлі загроз Китаю Ненсі, ймовірно, відмовилася від відвідування Тайваню. В рамках азіатського турне Пелосі відвідає Малайзію, Південну Корею, Сінгапур та Японію.

«Я очолюю делегацію Конгресу в Індо-Тихоокеанському регіоні, щоб підтвердити непохитну відданість Америки нашим союзникам і друзям у регіоні. У Сінгапурі, Малайзії, Південній Кореї та Японії ми проведемо зустрічі високого рівня, щоб обговорити, як ми можемо просувати на ціну ,»написала речник Палати представників США.

Зазначимо, що раніше Ненсі Пелосі заявляла, що має намір відвідати Тайвань після 1 серпня. Через це Китай пригрозив воєнними діями проти Тайваню. Члени Конгресу від обох партій закликали спікера не відмовлятися від візиту, пояснюючи тим, що відмова через протести Китаю буде рівносильна поступкам Пекіну.

Офіційний представник МЗС Китаю Чжао Он заявив, що Пекін «твердо заперечує» проти можливого візиту. Президент США Джо Байден не підтримав ідею Ненсі Пелосі, пояснюючи тим, що Міністерство оборони США проти відвідування Тайваню американськими офіційними особами.

Раніше ми писали, що Байден знову здав позитивний тест на COVID. Президент США підкреслив, що продовжуватиме працювати і сподівається скоро повернутися.