РФ не віддає Україні тіла загиблих азовців у Оленівці — Верещук

29 липня стався теракт у бараку з українськими військовополоненими.

Російська сторона ігнорує запит України на повернення тіл убитих військовополонених в окупованій Оленівці на Донеччині. Про це розповіла на брифінгу в Кременчуці віце-прем’єр-міністр та міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Читайте також: Верещук очолила штаб із евакуації мешканців Донбасу

Чиновниця підкреслила, що дії росіян стосовно захисників «Азовсталі» — це злочин проти людства та страшна трагедія.

«За це має бути покарання персональне. Вимагаємо щоб Росію визнали державою-спонсором тероризму. Це міжнародний злочин. Після повернення тіл. Омбудсмен зробив заяву, ми як уповноважені теж запити зробили. Поки відповіді від Росії немає,» — розповіла віце-прем’єр-міністр. міністр.

Політик заявила, що світ має відреагувати на теракт, здійснений РФ, і ухвалити рішення, які допоможуть зупинити країну-агресор. Верещук впевнена, що сьогоднішня цивілізація перебуває під загрозою.

Нагадаємо, що 29 липня на території колишньої виправної колонії у Оленівці пролунав вибух. Було знищено єдину будівлю — саме в ній знаходилися українські військовополонені, яких вивели з «Азовсталі». Росія звинуватила Україну в обстрілі з американських РСЗВ. Українська сторона заявила, що це дії РФ з метою приховування військових злочинів та дискредитації ЗСУ.

За даними розвідки, теракт вчинили найманці зі складу ПВК «Вагнера».

Раніше ми писали, що американський журналіст опублікував знімки бараку до та після теракту в Оленівці. Характер ушкодження доводять, що будівля була підірвана зсередини.