ФСБ викрала екскомандира корабля «Славутич»

Чоловіка звинувачують в участі у неіснуючому «батальйоні імені Номана Челебіджіхана» (ч. 2 статті 208 КК РФ).

У Генічеську Херсонської області росіяни викрали Олексія Кисельова, колишнього командира корабля ВМС України «Славутич». Чоловік останніми роками жив, займався волонтерством та громадською роботою в Генічеську, пише Укрінформ у суботу, 30 липня.

Про викрадення виданню розповів син бранця — Артем Кисельов. За його словами, батька викрали «деенерівці» прямо із власного будинку у Генічеську. Чоловіка відвезли у невідомому напрямку, зав’язавши очі та зв’язавши руки. Три дні про місцезнаходження Олексія Кисельова було невідомо. Після активіста відвезли до Сімферополя. Наразі чоловіка утримують у СІЗО.

«Рашисти викрали мого батька та інкримінують йому участь у терористичній організації. 22 липня представники бананових республік викрали мого тата, Кисельова Олексія, екс-командира корабля «Славутич» ВМСУ, а нині – активіста та волонтера з окупованого міста Генічеськ. Де його утримували декілька днів – невідомо, але 27 числа він нібито «перетнув кордон із Кримом, де його і затримали», і відвезли до Сімферопольського СІЗО», – заявив син журналістам.

За словами сина, 29 липня «суд» призначив запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання в СІЗО Сімферополя. Кисельова звинувачують у участі в неіснуючому «батальйоні імені Номана Челебіджіхана» (ч. 2 статті 208 КК РФ).

Фізичний стан батька свідчить про його побиття і, можливо, тортури, — розповів Артем

«Очевидно, що ця справа абсолютно сфабрикована і всі дії – незаконні», — підсумував син.

Раніше була  опублікована  розмова окупанта з дружиною. Жінка, пославшись на зайнятість, попросила передзвонити пізніше.