Суд заочно заарештував Тупицького: чекають екстрадицію з Австрії

Правоохоронці його звинувачують у скоєнні кількох злочинів.

Подільський районний суд Києва обрав колишньому голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це дозволить клопотати про його екстрадицію з Австрії, повідомила прес-служба ДБР.

За версією досудового слідства, Тупицький у жовтні 2018 року, діючи на користь колишнього голови Вищого господарського суду України, намагався підкупити свідка, щоб він змінив свої свідчення. Крім того, у 2018-2019 роках Тупицький давав слідчому Генпрокуратури свідомо неправдиві свідчення у справі, відкритій стосовно колишнього голови Вищого господарського суду України.

Відносно Тупицького відкрито кримінальне провадження за двома статтями КК України. 17 березня 2022 року Тупицький незаконно, без проходження прикордонного та митного контролю, виїхав за кордон. Зараз він перебуває в Австрії. У травні Подільський районний суд Києва оголосив його у міжнародний розшук.

Читайте також: Санкции США. В чем винят Портнова и Тупицкого

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Києві поліцейські викрили злочинну групу шахраїв, які «продавали» у месенджері неіснуючі військові товари.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.