Росіяни самі підірвали барак із полоненими – перехоплення СБУ

Українські спецслужби стверджують, що росіяни підірвали бомбу в будівлі, не ставши навіть імітувати обстріл

СБУ перехопила переговори проросійських бойовиків, з яких випливає, що обстріл Оленівської колонії влаштували самі росіяни. Про це повідомляє прес-центр відомства.

Читайте також: Обстріл росіянами колонії у Єленівці: 40 убитих, 130 поранених

“Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких оккупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Отже, навіть бойовики т.зв. «ДНР» не вірять у брехню російської пропаганди про те, що «обстріл» виправної установи в Оленівці здійснила Україна”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у розпорядженні СБУ опинилося одразу кілька аудіоперехоплень, які будуть долучені до кримінальної справи як докази.

Читайте також: Генштаб прокоментував обстріл колонії «ДНР»

«Зважаючи на розмови бойовиків, росіяни могли влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії. Зокрема, жодний із очевидців не чув, як до виправної установи прилітає якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі собою”, – зазначили у СБУ.

Також відомство посилається на опубліковані в мережі відео, за якими видно, що у деяких приміщеннях колонії вціліли вікна. Це може вказувати на внутрішній вибух в будинку, який частково «погасили» внутрішні стіни. Загалом характер руйнувань вказує саме на внутрішній характер вибуху, кажуть у СБУ.

Нагадаємо, в Офісі президента вважають, що російський обстріл барака з полоненими українцями мав сховати сліди тортур і заразом дискредитувати постачання західної зброї в Україну.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.