Зеленський вручив нагороду за Антонівський міст

Президент Володимир Зеленський із нагоди Дня української державності вручив у Верховній Раді нагороди українським військовослужбовцям.

Президент Володимир Зеленський нагородив знаком Глави держави «Хрест бойових заслуг» українських воїнів, які виявили себе у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомляє прес-служба президента.

 

«Відмінністю президента України «Хрестом бойових заслуг» було нагороджено 20 українських захисників та захисниць, які обороняють нашу країну від російської агресії», — повідомляє прес-служба глави держави.

 

Нагородження відбулося у сесійній залі Верховної Ради під час урочистої частини пленарного засідання з нагоди Дня Української Державності.

 

«Нагорода «Хрест бойових заслуг» — для сильних людей за сильні вчинки. Ми — за спинами тих, хто на полі бою героїчно захищає нашу державу. Велике спасибі та повага всім нашим воїнам!», — написав Зеленський.

 

Свої заслужені нагороди отримали воїни оперативно-тактичних угруповань «Схід», «Захід», «Південь» та «Північ», командири тактичної авіації Повітряних сил, медики, бійці Нацгвардії, інспектори прикордонної служби, десантники та інші герої, які захищають Україну від російської .

 

Серед інших, нагороджений і командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський, який з початку повномасштабного вторгнення РФ особисто керував обороною Києва та області.

 

Наразі Сирський виконує службові обов’язки на посаді командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця». Під його безпосереднім керівництвом взято під вогневий контроль Антонівський та Каховський мости.

 

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet