В ОП відреагували на удар по табору полонених в Оленівці

Росія влаштувала найбільш масштабну та цинічну провокацію з початку війни

Російський обстріл барака з полоненими українцями мав приховати сліди тортур і заразом дискредитувати постачання західної зброї в Україну. Про це заявил радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у себе в Телеграм.

Читайте також: Омбудсмен відреагував на відео з тортурами полоненого українця

На його думку, мав місце «ретельно спланований удар», який завдали російські війська. Подоляк підкреслив, що в Оленівці немає оперативних військових цілей для ЗСУ. До того ж українська розвідка має всі можливості, щоби точно ідентифікувати об’єкти для завдання ударів, якими є склади снарядів, штаби та паливні бази.

В Офісі президента вважають, що росіяни влаштували класичну, цинічну та дуже продуману «операцію під чужим прапором».

Читайте також: На Донбасі окупанти за день зруйнували понад 50 будинків

“Масштабність та швидкість інформаційної кампанії з боку російських пропагандистів вказують на те, що це була якраз спланована та організована акція. Ми знаємо, що частину полонених захисників перевели до барака, в який сталося влучання, за кілька днів до злочину”, – заявив Подоляк.

На його думку, дана провокація мала кілька завдань – приховати докази тортур полонених, зірвати домовленості щодо обміну, дискредитувати ЗСУ та західну зброю, яка зараз зриває плани окупантів на фронті.

Читайте також: Війська РФ обстріляли зупинку в Миколаєві: 4 загиблих, 7 поранених

«Очевидно, що в міру тактичних поразок, що насуваються, Росія вдаватиметься до нових людоїдських провокацій, щоб промоутувати їх на глобальні ринки», — заявив радник голови ОП

Нагадаємо, раніше ми писали, що РФ влаштувала провокацію з артударом по табору з полоненими. Окупанти перевели азовців до окремого барака, нанесли по ньому артудар, а потім заявили, що це був обстріл ЗСУ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.