У США озвучили свої підрахунки військових втрат РФ

Американські цифри скромніші за українські, але все одно вражають

За оцінками адміністрації президента США Джо Байдена, близько 75 тисяч росіян було вбито або поранено під час повномасштабного військового вторгнення в Україну. Ця інформація була озвучена на закритому брифінгу для членів Палати представників американського Конгресу, пише CNN.

Читайте також: РФ має сили тільки на дві наступальні операції — ISW

«Нам повідомили, що понад 75 000 росіян було вбито або поранено, що є величезною цифрою, вони інвестували неймовірні суми у свої сухопутні сили, більше 80% сухопутних сил загрузли, і вони втомилися», — розповіла журналістам конгресвун від Демократичної партії Елісса Слот.

Зазначається, що офіційні особи США та загалом на Заході заявляють про настання перелому у війні. Зокрема, зазначається, що російська армія вже майже втратила наступальний потенціал, тоді як ЗСУ навпаки готуються піти в наступ на Херсон.

Читайте також: Карта бойових дій в Україні 28.07.2022

«Основна розмова на брифінгу була, знаєте, що ми ще можемо і маємо зробити для українців, буквально у найближчі три-шість тижнів, дуже терміново. Українці хочуть наступати на південь та робити операції на півдні. І ми хочемо, щоб вони були якнайбільше більш успішними», – сказала Слоткін.

При цьому вона зазначила, що обидві партії у США підтримують ідею передачі Україні ракет ATACMS, здатних вражати цілі на відстані 300 кілометрів. Втім, уряд США не хоче давати таку зброю, щоб ЗСУ не могли завдати удару по глибокому тилу на території РФ.

Нагадаємо, за підрахунками українського Генштабу, війська РФ втратили в Україні 40 230 осіб. Також українські захисники знищили 1742 танки та 3979 бронемашин російських окупантів.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.