Призначено нового голову антикорупційної спецпрокуратури

Одна з головних антикорупційних структур отримала свого керівника

Генеральний прокурор Андрій Костін призначив нового голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став Олександр Клименко, чию кандидатуру раніше запропонувала Конкурсна комісія за результатаими спеціальної процедури відбору. Про це повідомив у себе в Телеграм глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також: Зеленський охарактеризував нового Генпрокурора

“Вітаю Андрія Костіна з початком роботи головою ГПУ, а Олександра Клименка із призначенням на посаду керівника САП. Бажаю вам ефективної роботи”, – написав він.

Єрмак зазначив, що незалежна антикорупційна інфраструктура є важливим елементом побудови демократії в Україні.

«Боротьба з корупцією є пріоритетом для нашої держави, оскільки від її успішності залежить наша інвестиційна привабливість та свобода бізнесу», — заявив він.

Читайте також: Подоляк сказав, як покрити дефіцит держбюджету

Єрмак також нагадав, що генпрокуратура має важливу місію з розслідування військових злочинів росіян в Україні.

«Ми маємо притягнути до відповідальності російських злочинців», — написав він.

Для довідки. Олександр Клименко з 2016 року працював на посаді детектива Національного антикорупційного бюро. Наприкінці 2017 року він навіть очолив власний відділ.

Читайте також: Зеленський пояснив удар по Антонівському мосту

Серед найгучніших справ, які він розслідував, фігурують такі персони як екс-глава фіскальної служби Роман Насіров, заступник голови Офісу президента Олег Татаров, екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада призначила нового генерального прокурора України. Посаду обійняв нардеп Андрій Костін, чию кандидатуру раніше запропонував президент Володимир Зеленський.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.