Польща та Литва допоможуть Україні розпочати переговори щодо вступу до НАТО

Глави литовського та польського МЗС заявили, що їхні країни готові активізувати дискусію щодо необхідності ухвалити Україну в НАТО.

Глави МЗС Литви та Польщі з нагоди другої річниці заснування Люблінського трикутника заявили, що Польща та Литва заявили, що готові докласти зусиль для старту переговорів щодо вступу України до НАТО. Про це повідомляє видання Європейська правда.

Читайте також: Арестович: Росія змінює стратегію війни

«З урахуванням проведення у 2023 році у місті Вільнюс саміту НАТО, Республіка Польща та Литовська Республіка підтверджують готовність активізувати в рамках Альянсу дискусію на запрошення України розпочати переговори про вступ до НАТО», — йдеться у заяві.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон вважає, що Україна не мала шансу приєднатися до НАТО до 24 лютого 2022 року. Але після перемоги України для неї можуть бути й інші пропозиції щодо безпеки, у тому числі й вступ до НАТО.

Раніше Данилов назвав результат війни Росії в Україні. Країна-агресор буде позбавлена всіх колоній, які вона свого часу захопила, передрік секретар РНБО.