США та Китай стягують військові сили до Тайваню – ЗМІ

Дві великі держави активно грають м’язами на тлі майбутнього візиту топ-чиновника США на Тайвань

Китай і США стягують війська в район Тайванської протоки на тлі напруги, що росте, між країнами напередодні можливого візиту на Тайвань голови Палати представників США Ненсі Пелосі. Про це пише South China Morning Post.

Читайте також: Китай вивчає досвід війни в Україні, щоб захопити Тайвань – ЦРУ

Зазначається, що американці вивели з бази в Сінгапурі авіаносець USS Ronald Reagan разом із рештою кораблів ударної групи та направили його у бік Південно-Китайського моря. Кінцевий пункт призначення не розголошується, але кінцевою точкою маршруту цілком може бути Тайванська протока.

У той же час, як показують супутникові знімки, армія Китаю зараз активно зміцнює свої авіабази в регіоні Фуцзянь, що прилягає до Тайванської протоки. Фотографії показують, що на аеродромах побільшало винищувачів Flanker (аналог російського Су-27), а також інших бойових літаків.

Читайте також: Китай готовий повернути Тайвань військовою силою – посол

Особливе занепокоєння американців викликає безліч безпілотників J-6, які китайці, ймовірно, планують використовувати масово для виявлення систем ППО.

Нагадаємо, напруга між Китаєм і США зростає вже кілька тижнів через можливий візит на Тайвань спікера Сенату. Якщо візит відбудеться – це буде перший візит настільки високого посадовця США на острів за останні 25 років.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.