Словаччина готова обговорювати передачу своїх МІГ-29 Україні

У Братиславі прямо заявили, що задарма літаки не віддадуть

Словаччина знову готова обговорювати питання щодо передачі Україні 11 радянських винищувачів МіГ-29. У серпні ці літаки планують зняти з бойового чергування. Про це пише Sky News з посиланням на заяву міністра оборони країни Ярослава Надя.

Читайте також: Україна отримала перші зенітні самоходки Gepard

Він зазначив, що кожен МіГ-29 коштує близько 35 млн євро, тому передати їх Україні безоплатно Словаччина не може. Наприкінці серпня ці винищувачі мають бути зняті з експлуатації, і тоді знову можна буде обговорити питання їх передачі Україні.

«Одразу ж, коли ми їх приземлимо, і чехи та поляки візьмуть на себе охорону повітряного простору, ми зможемо обговорити майбутнє МіГ-29… Ми відкриті для обговорення передачі їх Україні, але, безумовно, це вимагатиме, я б сказав, ширшого обговорення з урахуванням фінансових аспектів та всіх інших, тому рішення ще не ухвалене», — заявив Надь.

Нагадаємо, сьогодні Резніков заявив, що Україна готується до використання винищувачів F-16 До моменту, коли буде ухвалено політичне рішення, пілоти та аеродроми мають бути готові.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.