Газ для населення стає дорожчим: опубліковані ціни на річний тариф

Річний тариф на газ діятиме з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року

Постачальники газу для населення опублікували вартість газу у так званих «річних тарифах» — ціна за кубометр газу буде зафіксованою протягом року. 

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Так, ГК «Нафтогаз» встановила річний тариф для населення «Фіксований» у розмірі 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без доставки).

Крім того, компанія YASNO (ДТЕК) встановила річний тариф у розмірі 10,5 грн/куб. м (з ПДВ і тарифом оператора ГТС). ТОВ «Закарпаттяенергозбут» і ТОВ «Волиньелектрозбут» встановили річний тариф у розмірі 7,98 грн/куб. м (з ПДВ, без доставки).

Тариф на рік від ТОВ «ЕРУ Трейдинг» складе 10,5 грн/куб. м, а від ТОВ «ЕРУ Людям» — 10,18 грн/куб. м, але остання додала, що «продовжує працювати над можливістю зниження тарифу найближчими днями». «Галнафтогаз» (OKKO) встановив ціну річного фіксованого плану в розмірі 10,99 грн/куб. м (з ПДВ).

Окрім того, найбільший постачальник газу — компанія «ЙЕ Енергія» Дмитра Фірташа і близько 20 постачальників, що працюють під брендом «Твій Газзбут», встановили єдиний тариф для населення «Твій газ річний» у розмірі 7,99 грн/куб. м (з ПДВ).

Нагадаємо, енергорегулятор НКРЕКП 7 квітня вніс зміни до правил і типової угоди поставки природного газу, згідно з якими постачальники газу зобов’язані до 25 квітня оприлюднити на своїх вебсайтах ціну газу і іншу інформацію щодо річної пропозиції.