УКРАЇНА

Подоляк назвав умови, за яких можливі переговори з Росією

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підкреслив неможливість ведення переговорів із Росією в нинішніх умовах, назвавши це нонсенсом.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк висловився про неможливість ведення переговорів із Росією, заявивши, що в поточних умовах це видається нонсенсом. Про це Подоляк заявив в ефірі «24 Каналу».

Читайте також: Більшість українців вважають неефективною підтримку ЄС у протидії корупції, — опитування

«Російська Федерація наполягає на тому, що має право вбивати безкарно, вторгатися на територію інших суверенних держав, нищити їхній суверенітет і територіальну цілісність, при цьому не несучи відповідальності за масштабні злочини. Це не позиція, яка може слугувати основою для переговорів», — зазначив він.

Подоляк акцентував увагу на тому, що досягти угоди з Росією неможливо, проте її можна примусити до певних перемовин та умов.

«Для цього необхідно перенести війну на територію Росії, збільшивши кількість ударів по її території, а також отримати більше техніки як для оборони, так і для наступальних операцій», — додав він.

За його словами, якщо вдасться вирішити ці питання з партнерами, в України з’являться інструменти тиску на Російську Федерацію. Подоляк зазначив:

«Якщо Росія втрачатиме більше, ніж заробляє на глобальних ринках, ми зможемо змусити її усвідомити, що позитивного результату вона не досягне. Примусивши її зрозуміти, що ситуація погіршуватиметься, можна буде говорити про переговори».

Він також розповів про значення Індії в контексті переговорів, наголошуючи, що ця країна поряд із Китаєм, Бразилією та низкою арабських країн, надає Росії значні доходи навіть в умовах економічних санкцій.

«Індія активно підтримує прибутковість, за рахунок якої Росія фінансує свою війну. Якщо Індія та інші країни знизять свою співпрацю з РФ, ціна війни для Росії істотно зросте, що призведе до дефіцитів не тільки ресурсів, а й фінансів», — додав Подоляк.

Нагадаємо, зростання бронювань зменшує мобілізацію: уряд планує змінити критерії перевірки критично важливих підприємств. У статті обговорюється, як збільшення кількості бронювань, завдяки цифровізації на порталі Дія, призвело до зниження мобілізації в Україні.