ВСЕСВІТ

Уряд Німеччини запроваджує скорочення виплат для безробітних і нові правила для біженців

Уряд Німеччини ухвалив законопроєкт, що вводить суворіші вимоги для одержувачів соціальної допомоги (Bürgergeld).

Уряд Німеччини затвердив законопроєкт, який запроваджує суворіші вимоги для одержувачів соціальної допомоги (Bürgergeld). Про це повідомило Федеральне міністерство праці та соціальних питань.

Читайте також: Сирський відвідав найгарячіший напрямок фронту: подробиці

Згідно з новим законопроєктом, виплати для громадян, які отримують державну соціальну допомогу і відмовляються від запропонованої роботи або навчання без поважної причини, будуть скорочені на 30% на три місяці.

Безробітні, які не прийдуть на зустріч до центру зайнятості без поважної причини, також отримуватимуть на 30% менше протягом одного місяця (раніше штраф становив 10%).

Для людей, які отримують державну соціальну допомогу і займаються нелегальною роботою, передбачено суворіші санкції. Центри зайнятості будуть зобов’язані повідомляти митні органи про підозри на незадекларовану працю. «Це спрямовано на більш ефективну боротьбу з нелегальною працею під час отримання соціальної допомоги», — наголошується в повідомленні.

Водночас уряд Німеччини запроваджує обмеження на максимальний час, який громадяни можуть витрачати на дорогу на роботу. Якщо робочий день не перевищує шести годин, час у дорозі в один бік не має перевищувати 2,5 години, а якщо день триває більше — до трьох годин.

Читайте також: ЗСУ ракетами ATACAMS знищили російську РЛС «Небо-М»

Крім того, зміни в законопроєкті передбачають запровадження інтеграційного стажування для біженців. Роботодавці зможуть отримувати субсидії за звільнення біженців від роботи для проходження курсів професійної мови.

Законопроєкт ще має бути схвалений Бундестагом, і очікується, що нові правила набудуть чинності наприкінці року.

Нагадаємо, Мінекономіки про зростання цін в Україні: чотири чинники, що впливають на інфляцію. У серпні 2024 року Україна зазнала зростання споживчих цін на 0,6% у порівнянні з липнем, що призвело до річної інфляції на рівні 7,5%.