УКРАЇНА

Як захищатимуть Запоріжжя та область від наступу РФ: відповідь ОВА

Запорізька область має стати фортецею, українські військові зміцнюють другу та третю лінії оборони навколо міст.

Запорізька область має перетворитися на фортецю. Військові зміцнюють другу та третю лінії оборони навколо міст. Про це заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в ефірі телемарафону.

«Перше завдання, яке було дано, військовими було виконано в середині літа. Зараз ми продовжуємо спільно вже з військовими будувати другу, третю лінії та оборону міст Запорізької області», — зазначив він.

Федоров підкреслив, завдання — «зробити Запорізьку область фортецею».

«Не розкриватиму кількість опорних рубежів, що будуються, скажу лише те, що ті фортифікаційні споруди, які ми зараз будуємо, то вони постійно модернізуються», — заявив чиновник.
Федоров навів приклад, що якщо раніше головним способом оборони було укриття від бомбардувань та артилерії, то зараз одним з основних завдань є захист від безпілотників, тому потрібні антидронові сітки тощо.

«Другу лінію вже закінчено на 99,9%, третю лінію буде закінчено умовно найближчими тижнями. Далі будується оборона міст, і її буде закінчено у відведений Генштабом термін», — резюмував Федоров.

Читайте також: Зеленський: Україна фактично буде змушена воювати проти Північної Кореї

Нагадаємо, мешканців одного із великих міст України закликали готуватися до зими без світла: подробиці. Жителі прифронтової Запорізької області закликають бути готовими до постійного відключення електроенергії у зимовий період.