УКРАЇНА

“Росія сама знищила значну кількість своїх солдатів”: Зеленський про втрати ворога в Україні

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню The Times of India повідомив, що Росія понесла значні втрати у війні з Україною, оцінюючи їх в близько 650 тисяч осіб убитими і пораненими.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що країна-агресор Росія зазнала втрат у війні з Україною, які становили близько 650 тисяч осіб убитими і пораненими. Про це Зеленський повідомив в інтерв’ю виданню The Times of India.

Читайте також: Зеленський розповів, чи припиниться вогонь після виборів в США

«Росія сама знищила значну кількість своїх солдатів. Безліч мобілізованих російських військовослужбовців загинули від вогню своєї ж армії, оскільки вони боялися просуватися вперед і ставати жертвами. Вони намагалися відступити, але там їх убивали власні командири. Росія не рахує своїх втрат. Ми знаємо, що кількість жертв становить приблизно 650 тисяч, включно з убитими і пораненими», — розповів Зеленський.

Він також підкреслив, що Росія не забирає з поля бою тіла своїх загиблих військовослужбовців.

«Це відображення режиму Путіна і самої війни. Так, на сході вони просуваються вперед завдяки цій м’ясорубці, перекидаючи в бій свої трупи», — зазначив президент. 

Зеленський додав, що коли Сили оборони України розпочали наступ на Курську область, російська армія продовжувала обстрілювати власну територію, вбиваючи цивільних осіб, які залишилися у своїх домівках.

Читайте також: Президент подав у Раду законопроєкти про продовження мобілізації та воєнного стану

«Наші люди допомагають їм, надаючи їжу і воду, тому що це цивільні, а не солдати. Наші військові діляться тим, що в них є. Ми бачимо, як страждають цивільні жителі Росії, коли по них ведеться артилерійський вогонь. Ось така ситуація на фронті», — додав він.

Нагадаємо, українські сили знищили 1 680 окупантів і 51 артсистему за добу. За останню добу українські Сили оборони завдали ворогу значних втрат: знищено близько 1 680 російських військових, 51 артилерійську систему, а також десятки одиниць техніки, включно з танками та бойовими машинами.