УКРАЇНА

Програма «Національний кешбек»: держава виплатила 37,2 млн грн 646 тисячам громадян

Українці почали отримувати перші виплати в рамках програми «Національний кешбек» за купівлю товарів українського виробництва.

Держава почала здійснювати перші виплати в рамках програми «Національний кешбек» — українці отримали повернення коштів за купівлю вітчизняних товарів, зроблених у вересні. Загалом 646 378 громадянам було нараховано 37,2 млн грн. Цю інформацію підтвердила Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: “Росія сама знищила значну кількість своїх солдатів”: Зеленський про втрати ворога в Україні

Громадяни, які здійснили у вересні покупки українських товарів на суму, що дозволила отримати кешбек понад 2 грн, зможуть скористатися цим привілеєм. В результаті, 646 378 осіб отримають кешбек на загальну суму в 37,2 млн грн. 

Більшість покупок з кешбеком українці робили у великих торговельних мережах, що беруть участь у програмі, таких як АТБ, Сільпо, Фора, Аврора, Novus, Varus, Велмарт і ТРАШ. Із загальної кількості учасників, 97 осіб заробили кешбек від 1000 до 3000 грн: з них 77 осіб — понад 1000 грн, 15 — понад 2000 грн, а 5 учасників досягли максимального кешбеку в 3000 грн. 

До 28 жовтня до програми вже долучилися 2,4 млн українців, які оформили 2,6 млн карток, з яких понад 1,5 млн активовано для виплат через застосунок «Дія».

Читайте також: Посол Великої Британії: Україна на порозі вступу до НАТО, але терміни залишаються невідомими

На сьогодні нарахований кешбек за жовтень досяг 104,6 млн грн, що майже втричі перевищує вересневі виплати. Державна програма кешбеку охоплює вже 295 тисяч українських товарів від 1469 місцевих виробників.

Нагадаємо, Парламентарі пропонують спростити накладання штрафу у разі ігнорування повістки. Кількість ситуацій, коли можна накласти штраф без протоколу, збільшиться.