УКРАЇНА

На Хмельниччині зафіксовано найдовшу повітряну тривогу з початку війни: “Шахед” пролетів критично близько до ХАЕС

У ніч на 28 жовтня Хмельниччина пережила найдовшу повітряну тривогу з початку повномасштабного вторгнення — майже 11 годин.

В ніч на 28 жовтня Хмельниччина пережила найдовшу з початку повномасштабного вторгнення повітряну тривогу, яка тривала майже 11 годин. Незважаючи на тривалий час небезпеки, сили протиповітряної оборони знешкодили 10 ворожих безпілотних літальних апаратів, які могли завдати суттєвої шкоди об’єктам на території області. Про це повідомив очільник Хмельницької ОДА Сергій Тюрін та Енергоатом

Читайте також: Зеленський вніс до Ради постанову про звільнення Костіна з посади генпрокурора

Повідомляється, що близько 6-ої ранку один із російських дронів пролетів небезпечно близько від енергоблоку станції. Осінньо-зимовий період відзначається посиленням тактики «енергетичного терору», що спричиняє нові ризики для експлуатації українських атомних електростанцій.

“Ворог свідомо порушує принципи ядерної та радіаційної безпеки АЕС, вдаючись до відвертого тероризму. Це необхідно зупинити якнайшвидше, адже наслідки може відчути увесь континент”, – наголосив керівник Енергоатома Петро Котін.

Попри відсутність постраждалих, атака спричинила руйнування – пошкоджено вікна у житловому будинку, гаражне приміщення та автомобіль. На місці інцидентів працюють відповідні служби для оцінки пошкоджень та ліквідації наслідків.

Нагадаємо, російські війська прорвались через канал у Часовому Яру: британська розвідка. Британська розвідка повідомляє про ймовірний прорив російських військ через канал у Часовому Яру, Донецька область, що не вдавалося зробити з середини липня 2024 року.