УКРАЇНА

Зеленський: Моді має потенціал для впливу на завершення війни між Україною та Росією

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Times of India підкреслив, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді має можливість вплинути на завершення війни між Росією та Україною.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді має можливості для впливу на завершення війни між Росією та Україною. Про це повідомляє Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Times of India.

Читайте також: Харківська область зазнала атаки: 21 постраждалий, у тому числі 5 дітей

«Моді очолює справді величезну країну… Вона не може просто так заявити про свій намір сприяти закінченню конфлікту — це спільна мета для всіх нас», — зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що Моді може зіграти важливу роль у припиненні війни, чинячи тиск на російську економіку, енергетичний сектор і оборонну промисловість.

Зеленський також не відкинув імовірність проведення переговорів між Україною і Росією в Індії. 

«Безумовно, така зустріч може відбутися в Індії, і прем’єр-міністр Моді дійсно може її організувати. Однак, на мій погляд, нам слід підготуватися до цього і діяти в рамках нашого формату, оскільки війна відбувається на нашій території. У нас є своя платформа — саміт миру», — додав президент України.

Нагадаємо, Володимир Путін планує відвідати Туреччину. Російський диктатор повідомив про свої наміри турецькому президенту Реджепу Тайіпу Ердогану під час їхньої зустрічі на саміті БРІКС.