УКРАЇНА

Зеленський вніс до Ради постанову про звільнення Костіна з посади генпрокурора

Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт постанови про звільнення Андрія Костіна з посади генпрокурора.

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт постанови про згоду на звільнення Андрія Костіна з посади генерального прокурора. Цей документ було подано до парламенту в понеділок, 28 жовтня. 

Читайте також: Зеленський розповів, чи припиниться вогонь після виборів в США

До проєкту постанови додається заява Костіна про звільнення, датована 22 жовтня. Тепер профільний комітет із правоохоронної діяльності має оцінити це рішення. Після його розгляду питання буде винесено на голосування до сесійної зали Верховної Ради. У постанові також був додаток із заявою про звільнення Костіна. 

Заява про звільнення Андрія Костіна / rada.gov.ua

Заява про звільнення Андрія Костіна / rada.gov.ua

Для довідки. Андрій Костін очолював Генеральну прокуратуру України з 27 липня 2022 року. Перед призначенням на цю посаду він був народним депутатом від фракції «Слуга народу» і очолював правовий комітет Верховної Ради, змінивши на посаді генпрокурора Ірину Венедіктову.

Нагадаємо, генпрокурор Костін пішов у відставку через корупційний скандал у МСЕК. Генеральний прокурор України Андрій Костін оголосив про свою відставку у зв’язку з корупційними зловживаннями в медико-соціальних експертних комісіях та скандалом, пов’язаним з прокурорами, які отримали фіктивні інвалідності.