УКРАЇНА

Експосадовця Сил логістики підозрюють у незаконному збагаченні на 56 млн

Обвинувальний акт було направлено до суду, щодо колишнього очільника Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України за фактами незаконного збагачення та надання неправдивої інформації.

Колишнього чиновника Сил логістики судитимуть за незаконне збагачення на 56 мільйонів гривень та надання неправдивої інформації. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у понеділок, 28 жовтня.

Обвинувальний акт було направлено до суду, щодо колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України за фактами незаконного збагачення та надання неправдивої інформації. За даними слідства, колишній чиновник незаконно заволодів активами на суму майже 56 мільйонів гривень.

«Йдеться про автомобіль Toyota 2022 року випуску, квартиру в м. Києві, обласну базу спеціального медичного призначення на Хмельниччині загальною площею 2022 кв м, 53 земельні ділянки в різних регіонах, а також єдиний майновий комплекс Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства», — заявили у повідомленні.

Крім цього, обвинувачений навмисно включив неправдиву інформацію до декларації уповноваженої особи, відповідальної за виконання державних функцій. У своїй річній декларації за 2022 рік він зазначив наявність коштів на загальну суму понад 2 мільйони гривень. Водночас згідно з офіційними даними про доходи колишнього чиновника та його сім’ї, а також їхні витрати, він не міг пояснити походження зазначеної суми. Суд наклав арешт на незаконно набуті активи.

Читайте також: СБУ затримала блогера і військову, які передавали ворогу інформацію про ЗСУ

Нагадаємо, правоохоронець з Одеської області за $6500 допомагав призовникам втекти до Придністров’я — ДБР. За свої послуги він стягував 6,5 тисячі доларів США з кожного. 22 жовтня співробітники ДБР та СБУ затримали його під час спроби переправлення чотирьох військовозобов’язаних.