ВСЕСВІТ

Генсек НАТО підтвердив присутність військ у РФ: це підкреслює слабкість Путіна

Присутність солдатів Північної Кореї в Росії є значною ескалацією в російсько-українській війні.

Генсек НАТО Марк Рютте підтвердив, що військові з Північної Кореї перебувають у Курській області з метою участі у війні між Росією та Україною. Про це він повідомив у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу 28 жовтня.

«Війська Північної Кореї знаходяться в Курській області, що саме по собі є значною ескалацією російсько-української війни. Йдеться про ще одну прогалину в безпеці НАТО», — заявив Рютте.

На думку генсека НАТО, направлення військ з КНДР до Росії є ознакою «відчаю» російського диктатора Володимира Путіна, який втративши понад 600 000 своїх військових під час війни проти України, практично не може продовжувати військовий наступ без іноземної підтримки.

Він зазначив, що в обмін на участь північнокорейських збройних сил у війні, Москва надає Пхеньяну військові технології та інші ресурси, оминаючи міжнародні санкції.

«Поглиблення військової співпраці між Росією та Північною Кореєю становить загрозу як індійсько-тихоокеанській, так і євроатлантичній безпеці. Ми продовжуємо стежити за розвитком ситуації», – сказав він.

Читайте також: КНДР готовит вторую партию военных для РФ — СМИ

Раніше повідомлялося, що росіяни дають одного перекладача на кожних 30 військових КНДР, — ГУР. За даними української розвідки, кількість північнокорейських військових у Росії вже досягла приблизно 12 тисяч людей.