ВСЕСВІТ

Швеція надасть гумдопомогу Україні на $110 млн

Виділені шведським урядом кошти спрямують на забезпечення доступу до тепла та електроенергії, розподілу продуктів, засобів гігієни, ліків та води.

Уряд Швеції погодив надання Україні нового пакета гуманітарної допомоги у 110 млн крон ($10,4 млн). Кошти використають для задоволення збільшених потреб напередодні зимового періоду. Про це інформує пресслужба уряду Швеції у неділю, 27 жовтня.

«Росія націлилася на цивільну інфраструктуру й позбавила Україну значної частини тепло- та електропостачання. Звісно, чим холодніше, тим серйозніші наслідки. Тому значна частина населення зазнає труднощів з опаленням своїх будинків і приготуванням їжі. Саме тому уряд вирішив виділити 110 млн крон низці гуманітарних організацій в Україні», — зазначив міністр іноземного розвитку та зовнішньої торгівлі Беньямін Дуса.

Допомогу розділили між чотирма організаціями. 

Український Червоний Хрест отримає 50 млн крон (4,7 млн доларів), ПРООН — 30 млн крон (2,8 млн доларів), УВКБ ООН — 20 млн крон (1,8 млн доларів), Фонд ООН у галузі народонаселення — 10 млн крон (понад 941 тисяча доларів).

Виділені шведським урядом кошти спрямують на забезпечення доступу до тепла та електроенергії, розподілу продуктів, засобів гігієни, ліків та води.

Раніше Президент України Володимир Зеленський подякував Швеції за рішення надати нашій державі пакет військової допомоги на понад 445 млн доларів.

Нагадаємо, у травні Швеція виділила 16 пакет військової допомоги для України. Він поки що є рекордним – 13,3 млрд крон (понад 1,1 млрд євро). До пакету вперше увійшли два літаки радіолокаційної розвідки та управління ASC 890.

Загалом з моменту початку російського вторгнення в лютому 2022 року Швеція надала Україні військову допомогу на загальну суму 48,1 млрд крон (майже 4,2 млрд євро).

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp