УКРАЇНА

Екоінспектори перевіряють обставини загибелі лева на Рівненщині

Держінспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу з’ясували, що тіло лева з Рівненського зоологічного парку було передано до Костопільської філії ДП Укрветсанзавод, яке займається утилізацією

На території заводу на Рівненщині знайшли тіло лева, що стало предметом розслідування поліції. Екологічна інспекція нині з’ясовує причини загибелі тварини. Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу у неділю, 27 жовтня.

«Екоінспектори зреагували на інформацію щодо загибелі лева на Рівненщині та вживають заходи для з’ясування обставин», — наголосили у повідомленні.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу з’ясували, що тіло лева з Рівненського зоологічного парку було передано до Костопільської філії ДП Укрветсанзавод, яке займається утилізацією та переробкою відходів тваринного походження для подальшої утилізації.

«На момент обстеження підприємства тварина була утилізована згідно угоди між Костопільською філією ДП Укрветсанзавод та Рівненським зоологічним парком загальнодержавного значення м. Рівне», — зазначили у пресслужбі.

 

 

У відомстві додали, що нині у межах компетенції вживають усі необхідні заходи для з’ясування причини загибелі тварини, направлено відповідні запити та будуть вивчені усі обставини.

Зауважимо, на території Костопільського заводу з утилізації відходів виявили мертвого лева. Правоохоронці розпочали перевірку. Знімок нерухомої тварини, що лежить посеред купи сміття, поширили у соцмережах.

Нагадаємо, 24 жовтня у Запоріжжі сталася пожежа у притулку для тварин Хвостики, внаслідок чого п’ятеро собак згоріли живцем.

У кримському парку Тайган лев загриз співробітницю

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp