УКРАЇНА

У Дніпрі пошкоджено лікарню Мечникова — Зеленський

Агресія може бути зупинена не розмовами, а тільки рішучими діями на захист держави і народу, проти яких розвʼязана війна, зазначив президент.

Російські агресори атакували лікарню імені Мечникова в Дніпрі. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram в суботу, 26 жовтня.

За його словами, учора ввечері і вночі російські війська завдали ударів по Києву, Дніпру, Сумщині, Хмельниччині та іншим регіонам.

«В Дніпрі пошкоджено одну з найважливіших лікарень України – лікарню імені Мечникова – та звичайні житлові будинки. На жаль, троє загиблих, і серед них дитина. В Києві цей російський удар забрав життя дівчинки – їй було лише 14 років. Мої співчуття рідним та близьким. Багато поранених від цих ударів. Усім їм надано необхідну допомогу», – написав президент.

Зеленський зазначив, що після заяв на саміті БРІКС у Казані російські вбивці повернулись до своєї звичної справи. І це ще раз доводить, що не розмовами може бути зупинена агресія, а тільки рішучими діями на захист держави і народу, проти яких розвʼязана війна.

«Вже третій рік триває ця війна, яка має лише одного винуватця – Москву. Саме тому потрібен такий тиск на агресора, який здатен змусити його до припинення терору і війни. Надійні мир та безпека здобуваються лише завдяки силі та рішучості», – резюмував глава держави.

Нагадаємо, Дніпро зазнав ракетної атаки. За останніми даними, у місті троє людей загинули і 20 постраждали. Серед жертв і постраждалих є діти.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp