УКРАЇНА

СБУ затримала 19 адміністраторів телеграм-каналів, які розповсюджували дані про ТЦК

Затримані проводили провокаційні трансляції та розповсюджували неправдиву інформацію про дії українських військових, включаючи представників ТЦК.

Правоохоронні органи затримали дев’ятнадцять адміністраторів та підписників каналів у Телеграм, які намагалися перешкодити мобілізації та публікували інформацію про місцеперебування ЗСУ. Про це 25 жовтня повідомила Служба безпеки України.

Також підозрювані організовували провокаційні трансляції та розповсюджували неправдиві повідомлення про дії українських військових, включаючи представників ТЦК.

Зазначається, що на Хмельниччині заблоковано діяльність 14 осіб, які відкрито закликали призовників ухилятися від військової служби. Серед іншого, учасники публікували інформацію про місцеперебування та маршрути пересування співробітників ТЦК та Національної поліції. Для поширення своїх матеріалів вони керували десятками груп у месенджерах Telegram та Viber.

У Києві викрили чотирьох мешканців міста, які публікували у чатах Telegram-каналів інформацію про місцеперебування мобільних блокпостів на території Київської області. Для приховування своєї злочинної діяльності зловмисники створювали анонімні облікові записи в месенджері з вигаданими нікнеймами.

У Вінницькій області планується розглядати справу 30-річного ухилянта, який на додаток до уникнення призову закликав інших наслідувати його приклад на своєму Телеграм-каналі. П’ятьом затриманим було висунуто звинувачення у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Планується також повідомити про підозру інших фігурантів. За ці дії зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Читайте також: 64 начальникам МСЕК повідомлено про підозру, понад 4 тис. довідок про інвалідність скасовано, — СБУ

Нагадаємо, СБУ затримала блогера та військову, які передавали ворогові інформацію про ЗСУ. Служба безпеки України затримала двох коригувальників ФСБ у Харківській області, які збирали інформацію про позиції українських військ.