ВСЕСВІТ

Російська армія могла втратити 40 тисяч солдатів у жовтні: розвідка Естонії

У жовтні Росія може зазнати близько 40 тисяч втрат серед своїх військ, що стане найвищим показником з початку вторгнення в Україну.

Росія могла зазнати втрат близько 40 тисяч солдатів у жовтні, що стане найвищим рівнем втрат російської армії з початку вторгнення в Україну. Таку інформацію озвучив Янек Кессельманн, заступник начальника Центру оборонної розвідки Естонії. Про це повідомляє ERR.

Читайте також: Україна просила в Польщі зброю, яку та придбала в Південної Кореї, Дуда відмовив

За його словами, Збройні сили РФ продовжують активні дії на всіх ділянках фронту, здійснюючи в середньому 178 обстрілів на день.

Кессельманн зазначив, що в Курській області протягом останнього тижня не відбулося значних змін на територіях, які контролюються українськими військами. Збройні сили України продовжують проводити маневри і влаштовувати засідки для російських підрозділів.

«Просування сил Росії стало можливим завдяки інтенсивним обстрілам, зокрема мінометним, з використанням дронів-вбивць і неприцільного вогню. Цей ефект досягається через так звані ‘брудні атаки’, коли Росія цинічно витрачає свою живу силу», — сказав Кессельманн.

Він також підкреслив, що втрати російської армії залишаються на високому рівні.

Читайте також: Генсек ООН планував приїхати в Україну, після саміту БРІКС, проте Зеленський йому відмовив

«Судячи з усього, цей місяць стане одним із найважчих для Росії. За нашими оцінками, противник втратить близько 40 тисяч солдатів, як убитих, так і поранених, протягом місяця», — резюмував заступник начальника.

Нагадаємо, росіяни надають одного перекладача на кожних 30 військових КНДР. За даними української розвідки, кількість північнокорейських військових у Росії вже досягла приблизно 12 тисяч осіб.