ЗАПОРІЖЖЯ

Прокурор Запорізької області звільнився після скандалу із пенсіями

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви про звільнення.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За його словами, у відставку йдуть керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської та Черкаської обласних прокуратур, а також голова Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Всі вони, за словами Костіна, отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду.

Наразі триває службове розслідування щодо правомірності нарахування прокурорам пенсійних виплат.

Запорізькою обласною прокуратурою до цього керував Сергій Спільник. Він отримав понад 2 мільйони гривень пенсійних виплат за останні 6 років, починаючи з 2017 року.

Спільник позивався до Пенсійного фонду у 2016 та 2018 роках через відмову в нарахуванні пенсії за вислугою років, і суд зобов’язав ПФУ нарахувати пенсію у розмірі 90% від місячного заробітку.

У 2023 році прокурор отримав понад 433 тисячі гривень пенсії, що підтверджується його декларацією. Він увійшов до топ-8 очільників облпрокуратур із найбільшою пенсією.

В Офісі генпрокурора вже почала роботу «незалежна комісія», яка шукатиме кандидатів на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах. Комісія повинна оцінювати професійні якості та репутацію кандидатів.

«Продовжуємо комплексні заходи із протидії та запобігання зловживанням в органах прокуратури», — стверджує генпрокурор, який також недавно заявив про свою відставку після скандалу з оформленням фальшивих інвалідностей прокурорами у Хмельницькій області.

Виправдовувала в соцмережах збройну агресію РФ: в Запоріжжі будуть судити місцеву жительку


Читайте також:

ООН вимагає від РФ підтвердження смерті української журналістки Вікторії Рощиної

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!