УКРАЇНА

Зеленський анонсував нові виплати українцям

Кожному буде виплачено по тисячі гривень. Кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг.

В Україні з 1 грудня буде запроваджено нову програму підтримки українців — по одній тисячі гривні на кожного громадянина. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 25 жовтня.

За словами глави держави, було розглянуто рішення, які можуть бути ухвалені безпосередньо для підтримки людей.

«Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей — дорослі, діти, кожна сім’я в Україні», — зазначив Зеленський.

Президент розповів, що кожному буде виплачено по тисячі гривень — на родину це вийде по кілька тисяч гривень. Кошти можна буде витратити на оплату комунальних послуг, електрики, на квитки в Укрзалізниці та українські лікарські засоби, на українські книжки та культурні послуги. Також їх можна буде донатити на військових — волонтерам, на дрони.

«Усі деталі має визначити Кабмін і представити все це людям. Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей», — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, в Україні допомогу від держави отримують понад 1,2 млн внутрішніх переселенців.

Також повідомлялося, що Рада підтримала законопроект, який дає військовим змогу самостійно визначати отримувачів виплат.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp