ВСЕСВІТ

Шольц закликає Індію стати посередником у мирних переговорах щодо України

Канцлер Німеччини висловив підтримку політичному вирішенню конфлікту, спричиненого війною Росії проти України, підкресливши важливість ролі Індії як посередника в цьому процесі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив підтримку політичному вирішенню конфлікту, пов’язаного з війною Росії проти України. Він також підтвердив підтримку посередництва Індії в цьому процесі. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також: Україна просила в Польщі зброю, яку та придбала в Південної Кореї, Дуда відмовив

Шольц зазначив, що «агресивна війна Росії проти України має значні наслідки як для Німеччини, так і для Індії». 

Він додав, що ніхто не може ігнорувати цю війну, і наголосив на важливості ролі Індії в просуванні довготривалого і справедливого миру. 

Шольц висловив готовність Німеччини підтримати зусилля Індії, яка має у своєму розпорядженні міцні зв’язки з усіма залученими сторонами, для досягнення політичного вирішення конфлікту. 

Він також підтвердив прихильність Берліна принципу територіальної цілісності України. 

«Ця тривала війна приносить безліч страждань і має бути припинена. Суверенітет і цілісність України мають бути захищені, і саме цього ми добиваємося», — підсумував канцлер.

Нагадаємо, МЗС Німеччини: підтримка Північної Кореї Росії загострить ситуацію в Україні. Міністерство закордонних справ Німеччини висловило стурбованість через можливу участь північнокорейських військ у конфлікті в Україні, заявивши, що це призведе до «очевидної ескалації» ситуації.