УКРАЇНА

У податковій знайшли чиновників, що мали фіктивну інвалідність: всі звільнились

Після перевірки, з керівництва Державної податкової служби звільнилося 16 працівників з інвалідністю.

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев заявив, що після перевірки з керівництва Державної податкової служби пішли 16 осіб з інвалідністю. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

“Кажуть, що ДПС за два дні підняла всі матеріали щодо осіб з керівництва, зокрема регіонального, які оформилися інвалідами після 24 лютого 2022 року. Таких чоловіків загалом виявилося 17. Одна людина з інвалідністю отримала її внаслідок поранення на фронті», — зазначив Гетьманцев.

Інші 16 чоловіків «ухвалили вольове та чесне рішення залишити службу», сказав депутат. Він також висловив сподівання на отримання аналогічної інформації від інших установ, включаючи Державну митну службу, Бюро економічної безпеки, Державний фінансовий моніторинг, а також Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей та Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку.

Раніше повідомлялося, у Раді розповіли, як працюватиме МСЕК до реформи. Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування пояснив процес роботи МСЕК до початку реформування.