УКРАЇНА

У ЗСУ відреагували на корупцію у ТЦК

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк відреагував на скандали з корупцією в ТЦК.

Командування Сухопутних військ Української армії співпрацює із правоохоронними органами у боротьбі з корупцією під час мобілізації. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк у Telegram.

«Нульова толерантність до корупції – єдине, що ми можемо запропонувати для викорінення зловживань у системі комплектування. За останні місяці Командування Сухопутних військ налагодило тісну взаємодію з правоохоронними органами щодо викриття фактів надання/отримання неправомірної вигоди у системі мобілізації», – наголошується у заяві.

Павлюк також додав, що докладаються зусилля «для покарання всіх причетних та очищення наших лав від негідників».

«Резонансні затримання порушників закону відбуваються з прямої ініціативи та всебічного сприяння Командування Сухопутних військ на всіх етапах», — наголосив командувач.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило керівника Тернопільського районного центру комплектування та соціальної підтримки про підозру у здирництві у підприємця хабаря за відстрочку від призову на військову службу. Керівник вимагав талони на тисячу літрів дизельного пального.

Раніше повідомлялося, що в Києві пов’язали трьох працівників ТЦК, які допомагали ухилянтам: що виявили під час обшуків. Працівники ДБР затримали трьох осіб, які обіймають посади у Голосіївському РТЦК та СП у Києві, а також трьох цивільних осіб, які організували незаконну схему ухилення від мобілізації.