УКРАЇНА

Україна просила в Польщі зброю, яку та придбала в Південної Кореї, Дуда відмовив

Президент Польщі відмовляється передавати Україні зброю, яку він купив у Південної Кореї, навіть якщо партнери попросять його це зробити.

Президент Польщі Анджей Дуда відмовляється передавати Україні зброю, яку він купив у Південної Кореї під час свого офіційного візиту до країни. Він підкреслив, що не передаватиме Україні зброю зі своїх складів, навіть якщо її союзники попросять це зробити. Про це повідомляє RMF24.

«Не існує жодного сценарію, за яким ми передаємо комусь зброю, яку нещодавно купили за мільярди злотих з кишень наших платників податків. Ця зброя має служити безпеці та обороні Республіки Польща», — сказав Дуда.

За його словами, Україна подала запит щодо можливості передати Києву з Варшави південнокорейське озброєння, проте Польща відхилила запит. Після повідомлень про те, що КНДР відправила кілька тисяч своїх солдатів до Росії для участі у війні проти України, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що країна може переглянути заборону на постачання летальної зброї в Україну. Проте, Дуда зазначив, що навіть якщо Сеул погодиться передати Україні зброю, її не буде взято із запасів, призначених для Польщі.

Читайте також: Перші солдати КНДР опиняться в зонах боїв 27−28 жовтня — Зеленський

Нагадаємо, Польща готова передати МіГ-29 Україні, але за умови. Польща може передати Україні свої винищувачі МіГ-29, проте це стане можливим лише після отримання західних літаків для посилення власної обороноздатності.