УКРАЇНА

Сили оборони України знищили ворожий ЗРК «Бук-М3» і РПН «Бук-М2» на Луганщині

У ніч на 25 жовтня Сили оборони України провели успішну операцію, в результаті якої було уражено ворожий зенітний ракетний комплекс «Бук-М3» та знищено радіолокаційну станцію «Бук-М2».

У ніч на 25 жовтня підрозділи Сил безпілотних систем Збройних Сил України, спільно з іншими компонентами Сил оборони, здійснили успішну операцію, спрямовану на виявлення та ліквідацію засобів протиповітряної оборони російських окупантів. В результаті цієї операції було уражено зенітний ракетний комплекс «Бук-М3» та знищено радіолокаційну станцію підсвічування цілей і наведення ракет (РПН) 9С36 зенітного ракетного комплексу «Бук-М2». Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Ілон Маск підтримує регулярне спілкування з Путіним: піднімаються теми особистого та ділового характеру

Цілі, які стали мішенями для українських військових, розташовувалися на тимчасово окупованій території Луганської області, всього за кілька десятків кілометрів від лінії бойового зіткнення. Це підтверджує ефективність українських сил у проведенні точних і розумних атак на ворожі об’єкти, що істотно впливають на ситуацію на фронті.

Знищення ворожих систем протиповітряної оборони, таких як «Бук», є стратегічно важливим кроком, оскільки ослаблення ППО Росії робить вразливими не лише передові позиції противника, а й інші важливі об’єкти в його глибокому тилу. Завдяки таким операціям, українські війська отримують можливість здійснювати удари по критично важливих інфраструктурних об’єктах противника, що, у свою чергу, підвищує шанси на успіх у подальших військових операціях.

Робота українських підрозділів триває, і наступні дії зосереджені на продовженні послаблення системи ППО ворога.

Нагадаємо, ЗСУ показали «дорогу смерті» на Курщині зі знищеною технікою росіян. Українські десантники зняли відео в Курській області, на якому видно знищену техніку російської армії.