УКРАЇНА

Росіяни знаходяться в центрі Селидового, — британська розвідка

За даними розвідки Британії, окупанти ймовірно, зайняли позиції в шахтарському місті Селидове, яке знаходиться за 13 км від великого логістичного центру Покровська.

Російські сухопутні війська, швидше за все, зайняли позиції в шахтарському місті Селидове, яке знаходиться приблизно за 13 км на південний схід від великого логістичного центру Покровська. Про це інформує Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

«Місто залишається спірним, і бої, ймовірно, продовжуються в центрі міста», — наголошується в повідомленні.

За інформацією Міноборони Британії, Селидове є останнім важливим адміністративним районом, що закриває південний напрямок до Покровська, а також шосе E50, яке пов’язує Селидове з Покровськом. За даними британської розвідки, з початку жовтня 2024 року, швидкість просування російських сухопутних військ у бік Покровська значно знизилася, і вони знаходяться приблизно в 7 км від міста. Російські війська нещодавно перекинули свої ресурси на південну частину лінії фронту, зосередившись на Селидовому та частково оточивши місто.

«Росія, ймовірно, має намір використовувати шосе E50 як другорядний маршрут просування до Покровська, якщо Селидове буде взято», — заявили в Міноборони Британії.

Читайте також: ЗСУ показали «дорогу смерті» на Курщині зі знищеною технікою росіян

Раніше повідомлялося, військові РФ намагаються зайти до Селидового: ЗСУ вибивають піхоту на околицях. Поблизу міста постійно відбувається обстріл, що призводить до руйнування житлових будинків у приватному секторі.