УКРАЇНА

Правоохоронець з Одещини за $6500 допомагав призовникам втекти до Придністров’я – ДБР

За свої послуги він стягував 6,5 тисяч доларів США з кожного. 22 жовтня працівники ДБР та СБУ затримали його під час спроби переправлення чотирьох військовозобов’язаних.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) у співпраці з Службою безпеки України (СБУ) повідомили про підозру правоохоронцю з Одеської області, який намагався організувати канал переправлення чоловіків призовного віку до невизнаного Придністров’я. Це сталося у рамках розслідування незаконних дій, пов’язаних з ухиленням від військової служби. Про це повідомляє ДБР.

Читайте також: Генсек ООН планував приїхати в Україну, після саміту БРІКС, проте Зеленський йому відмовив

Згідно з інформацією, підозрюваний правоохоронець почав організовувати схему переправлення ще у вересні цього року. Маючи гарне знання прикордонної місцевості та розташування блокпостів, він активно шукав охочих виїхати з України через соціальні мережі. За свої послуги він стягував 6,5 тисяч доларів США з кожного чоловіка, якого планував переправити.

Для реалізації цього плану у нього були спільники, які мали допомагати з транспортуванням призовників до кордону з Придністров’ям. В результаті злагоджених дій правоохоронців, 22 жовтня, підозрюваного було затримано під час спроби переправлення чотирьох військовозобов’язаних через державний кордон.

Правоохоронцю було повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 9 років. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від посади.

Читайте також: Сирський відповів на заяву Путіна про оточення ЗСУ в Курській області

Слідство триває, і правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до цієї оборудки. 

Правоохоронець з Одещини за $6500 допомагав призовникам втекти до Придністров’я / dbr.gov.ua

Правоохоронець з Одещини за $6500 допомагав призовникам втекти до Придністров’я / dbr.gov.ua

Нагадаємо, прикордонники затримали киянина, який намагався втекти за кордон двічі за один день. У Могилів-Подільському прикордонники затримали 23-річного киянина, який намагався незаконно перетнути кордон з Молдовою, спочатку за білоруським паспортом, а згодом через переправу річкою Дністер.