УКРАЇНА

Перші солдати КНДР опиняться в зонах боїв 27−28 жовтня — Зеленський

РФ залучить перших військових Північної Кореї до зони бойових дій у період із 27 по 28 жовтня, що є очевидним кроком ескалації з боку Росії.

Росія залучить перших військових КНДР до зони бойових дій у період із 27 по 28 жовтня. Це є очевидним кроком ескалації з боку Росії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Згідно із заявою глави держави, сьогодні, 25 жовтня, він прослухав доповідь головнокомандувача Збройних Сил України (ЗСУ) Олександра Сирського. Особлива увага була приділена наступним напрямкам: Покровському, Курахівському, Лиманському. Обстановка на Донеччині залишається складною, проте ЗСУ продовжують утримувати свої позиції та вживають усіх можливих заходів для знищення противника. У цьому регіоні абсолютно непросто, але наші бойові бригади утримують свої позиції та докладають усіх зусиль для знищення окупантів.

Особливу увагу було приділено Курській області. Наразі всі поставлені завдання успішно реалізуються. Наприклад, буферна зона на території Росії захищає Україну від спроб окупанта розширити війну на сході.

«Доповів (Сирський, — ред.) також і щодо залучення Росією військових із Північної Кореї. За інформацією розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій. Це очевидний ескалаційний крок Росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якою багато звучало в Казані днями», — зазначив президент.

Зеленський сказав, що важливо, щоб усі добре розуміли, що Росія насправді прагне продовження війни, тому реакція з боку міжнародних союзників має бути рішучою та принциповою.

«Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій має отримати відповідь у вигляді не закритих очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян задля дотримання Статуту ООН та покарання за ескалацію», — наголосив Зеленський.

Читайте також: Сили оборони України знищили ворожий ЗРК «Бук-М3» і РПН «Бук-М2» на Луганщині

Раніше повідомлялося, що Лукашенко заявив, що участь солдатів КНДР у війні проти України обернеться ескалацією. Президент Білорусі Олександр Лукашенко сумнівається, що російський диктатор Путін залучить військових із Північної Кореї для зміцнення армії РФ.