УКРАЇНА

Генсек ООН планував приїхати в Україну, після саміту БРІКС, проте Зеленський йому відмовив

Антоніо Гутерреш хотів приїхати в Україну, після участі у російському саміті, проте отримав відмову.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш планував відвідати Україну після участі у саміті організації БРІКС у російській Казані, проте отримав відмову. Про це повідомляє AFP, посилаючись на джерело, близьке до президента України.

«Після Казані [Гутерреш] хотів приїхати до України, але президент не підтвердив його візиту. Тому Гутерреша тут не буде, саме через приниження здорового глузду та міжнародного права у Казані», — заявив співрозмовник агентства.

На полях саміту БРІКС генеральний секретар ООН провів зустріч із російським президентом Володимиром Путіним. У ході переговорів Гутерреш зазначив, що вторгнення Росії до України було порушенням Статуту ООН та міжнародного права. Однак, українців обурив сам візит генсека ООН до Росії. В інтернеті поширювалися фотографії, на яких він пригощається російським короваєм після прибуття на саміт, а також тисне руку Путіну.

Читайте також: Перші солдати КНДР опиняться в зонах боїв 27−28 жовтня — Зеленський

Нагадаємо, в ООН розкрили деталі розмови Гутерреша з Путіним на саміті БРІКС. На саміті БРІКС у Казані Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш обговорив з Володимиром Путіним агресію Росії проти України, наголосивши, що це порушує Статут ООН та міжнародне право.