ВСЕСВІТ

В ООН розкрили деталі розмови Гутерреша з Путіним на саміті БРІКС

На саміті БРІКС у Казані Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш обговорив із Володимиром Путіним агресію Росії проти України, наголосивши, що це порушує Статут ООН і міжнародне право.

У рамках зустрічі на саміті БРІКС у Казані Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш обговорив з російським лідером Володимиром Путіним питання агресії Росії проти України. Про це повідомляє пресслужба ООН.

Читайте також: Нічна атака дронів: у Києві розповіли, скільки безпілотників збила ППО

Як уточнює організація, Гутерреш підтвердив свою позицію, що вторгнення Росії в Україну порушує Статут ООН і міжнародне право.

«Крім того, він знову заявив про прихильність ООН підтримці миру, на чому наголосив під час своїх виступів на саміті», — йдеться в повідомленні ООН.

Гутерреш також підкреслив важливість забезпечення свободи судноплавства в Чорному морі для України, Росії, а також для глобальної продовольчої та енергетичної безпеки.

«Генеральний секретар повністю підтримує продовження переговорів з цього питання і висловлює глибоку подяку Туреччині за її зусилля», — додали в пресслужбі ООН.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що участь солдатів КНДР у війні проти України обернеться ескалацією. Президент Білорусі Олександр Лукашенко має сумніви, що російський диктатор Путін залучить військових із Північної Кореї для зміцнення армії РФ.