УКРАЇНА

Верховна Рада розгляне законопроєкт про демобілізацію чоловіків 18-25 років

До Верховної Ради України подано законопроєкт № 12147, який передбачає демобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, що мають статус обмеженої придатності до служби.

До Верховної Ради України було подано законопроєкт № 12147, що стосується демобілізації чоловіків віком від 18 до 25 років. Згідно з інформацією на офіційному сайті ВРУ, цей документ уже передано на розгляд Комітету.

Читайте також: Напружена ситуація на фронті: Сили оборони України відбили 187 бойових зіткнень за добу

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, у разі його ухвалення, він стосуватиметься чоловіків цієї вікової групи, які мали статус обмеженої придатності до служби під час мобілізації та були призвані після скасування цього статусу. 

Народні депутати також підтримують ідею звільнення таких громадян від військової служби з подальшим переведенням у запас. При цьому, якщо вони висловлять бажання, такі молоді люди зможуть продовжувати свою службу в лавах Збройних сил України.

Нагадаємо, у МВФ визнали, що помилялись стосовно термінів закінчення війни в Україні. Міжнародний фонд визнав помилку щодо тривалості війни в Україні, за новим прогнозом бойові дії триватимуть щонайменше до кінця 2025 року.