УКРАЇНА

У Старокостянтинові «Shahed» спричинили руйнування, згодом РФ вдарила ракетами

У ніч з 23 на 24 жовтня 2024 року російські агресори здійснили чергову атаку на Хмельниччину, завдавши ударів ракетами та безпілотниками по місту Старокостянтинів.

В ніч з 23 на 24 жовтня 2024 року Хмельниччина знову стала мішенню для агресії з боку Росії. Ворог здійснив ракетні удари та атаки за допомогою ударних безпілотників, які призвели до значних руйнувань у місті Старокостянтинів. Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Хмельницькій області. 

У результаті падіння уламків безпілотника типу «Shahed» у місті постраждали готель та двоповерховий житловий будинок. У обох об’єктах виникли пожежі, які вимагали термінового реагування рятувальних служб. Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) оперативно ліквідували займання покрівлі житлового будинку та готелю, запобігши подальшому поширенню вогню.

Протягом проведення аварійно-рятувальних робіт надзвичайники вивели на свіже повітря 40 осіб, які опинилися у небезпеці через обстріл. Водночас під час повторної ракетної небезпеки рятувальники діяли з обережністю та відійшли на безпечну відстань. Ворог здійснив повторний обстріл, унаслідок якого було зруйновано магазин ритуальних послуг, розташований неподалік місця попереднього влучання. На щастя, завдяки вчасному відведенню особового складу жоден з рятувальників не постраждав.

Загалом у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації брали участь 7 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, а також 36 надзвичайників. Цей інцидент є ще одним підтвердженням підступності ворога та героїзму українських рятувальників, які, попри ризики, продовжують виконувати свої обов’язки, рятуючи життя мирних громадян.

Нагадаємо, українські сили знищили 40 ворожих БпЛА під час нічної атаки. У ніч на 24 жовтня 2024 року Росія здійснила масштабний повітряний напад на Україну, використовуючи крилаті ракети, керовані авіаційні ракети та безпілотники.