ВСЕСВІТ

У Конгресі США закликають Байдена до “прямих військових дій” у разі втручання КНДР в Україну

Голова комітету з розвідки Палати представників США закликав Джо Байдена розглянути можливість прямих військових дій у разі, якщо збройні сили Північної Кореї вступлять у російсько-українську війну.

Сполучені Штати Америки повинні обміркувати можливість здійснення «прямих військових дій» у разі, якщо збройні сили Північної Кореї вступлять у російсько-українську війну. З такою заявою виступив республіканець Майкл Тернер, голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США, повідомляє The Hill.

Читайте також: Спроба Путіна залучитися від БРІКС підтримкою війни проти України була невдалою, — речник ЄС

На думку Тернера, адміністрація президента Джо Байдена і віцепрезидентки Камали Гарріс повинна ясно позначити, що участь північнокорейських військ у цьому конфлікті стане «червоною лінією» для США.

«Якщо війська Північної Кореї перетнуть кордон України, Сполученим Штатам слід серйозно розглянути варіант вжиття прямих військових заходів проти цих сил», — зазначив він.

Нагадаємо, військова співпраця КНДР з РФ може вплинути на постачання зброї Україні, – президент Південної Кореї. Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що країна може переглянути свою політику щодо постачання зброї Україні у відповідь на військову співпрацю між Росією і Північною Кореєю.