УКРАЇНА

У ЗСУ планують створити новий рід військ: що відомо

Сили оборони під час зустрічі обговорили питання створення нового роду військ у структурі Збройних сил України.

У Збройних Силах України відбулася нарада, на якій розглянули ідею про створення Кіберсил – нового роду військ. Ця ініціатива була висунута під керівництвом начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргілевича. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

У засіданні взяли участь народні депутати з Комітету Верховної Ради України з питань безпеки, оборони та розвідки, а також експерти. Проєкт Концепції, представлений на засіданні, враховує досвід створення та функціонування провідних країн світу в галузі кібервійськ. Також було обговорено досвід України у кіберпросторі, здобутий під час опору повномасштабної російської агресії.

Одним із ключових моментів стало виявлення основних цілей та завдань нових кіберсил, а також поділ повноважень між різними компонентами сфери безпеки та оборони у кіберпросторі.

Створення Кібесіл буде спрямоване на значне зміцнення обороноздатності України, забезпечуючи можливість ефективного планування та виконання широкого спектра завдань у кіберпросторі. Це допоможе країні ще сильніше закріпити свої позиції в умовах сучасної війни, де кіберпростір став одним із ключових операційних сфер нарівні із сушею, морем, повітрям та космосом.

Читайте також: Військові РФ намагаються зайти в Селидове: ВСУ вибивають піхоту на околицях

Раніше повідомлялося, що глава Пентагону заявив, чим закінчиться війна в Україні. Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що війна з Росією закінчиться переговорами, але США мають продовжити підтримку України.