УКРАЇНА

Розвідка: у містах України планують провокаційні мітинги за гроші

ГУР МО попереджає про спроби організації проплачених акцій у містах України, спрямованих на дискредитацію керівництва країни та дестабілізацію суспільства.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) попереджає громадян про активність анонімних акаунтів у месенджері Telegram, які шукають людей для участі в проплачених акціях. Ці акції спрямовані на дискредитацію військово-політичного керівництва України, зокрема спецслужб. Про це повідомляють в ГУР.

Читайте також: Росіяни вдарили біля ринку у Куп’янську: поранених уже дев’ятеро

За даними розвідки, учасників таких заходів просять знімати фото та відео, що мають провокативний характер. Зібраний візуальний матеріал використовуватимуть для створення фейкових новин, що підривають довіру суспільства до української влади та розпалюють внутрішні конфлікти.

Організатори планують проводити ці акції в Києві, Одесі, Дніпрі та інших обласних центрах України. Головна мета цих заходів — поляризація суспільства і дестабілізація ситуації всередині країни.

ГУР МО закликає громадян України бути пильними і не піддаватися на подібні провокації. Участь у таких акціях може завдати шкоди національній безпеці та спровокувати негативні наслідки для суспільства.

Нагадаємо, Володимир Зеленський не планує підписувати закон про постійний зимовий час. Президент України не має наміру затверджувати закон про скасовування переведення годинників на зимовий та літній час.