ВСЕСВІТ

Путін покладає надії на північнокорейські війська для відвоювання Курської області, — FT

КНДР вже направила 12 тисяч солдатів, проте аналітики вважають, що цього недостатньо для зміни ходу війни.

Північнокорейські війська, що перебувають у Росії, можуть бути спрямовані в Курську область. Російський диктатор Володимир Путін розраховує, що вони допоможуть повернути частину регіону, контрольовану Збройними силами України. Про це повідомляє Financial Time

Читайте також: ЗСУ відбили понад 140 атак за минулу добу, — Генштаб

За даними видання, КНДР відправила в Росію 12 тисяч солдатів, щоб підтримати Москву в спробах відвоювати Курську область, де українські війська утримують позиції з серпня.

Аналітики стверджують, що північнокорейські сили недостатні для зміни ходу війни. Щоб витіснити українські війська, Росії необхідно подвоїти свій контингент у 50 тисяч осіб у Курській області та провести нову хвилю мобілізації.

Західні експерти також зазначають, що війська КНДР можуть створити проблеми для України. Завдяки високій згуртованості та мотивації, вони можуть діяти більш ефективно, ніж російські солдати, чия боєздатність залишає бажати кращого.

Згідно з даними західної розвідки, Путін відкинув заклики свого командування про нову хвилю мобілізації, запропонувавши замість цього значні бонуси добровольцям. Це дозволило Росії підтримувати набір новобранців на рівні 30 тисяч на місяць, причому в деяких регіонах розмір виплат значно збільшився.

Наприклад, у Бєлгородській області бонуси для новобранців було збільшено втричі — з 800 тисяч рублів у серпні до 3 мільйонів рублів у жовтні. Це сума, яка може кардинально змінити життя, враховуючи, що середньомісячна зарплата в регіоні торік становила лише 55 тисяч рублів.

За інформацією Національної розвідувальної служби Південної Кореї, в Росію направляються війська з 11-ї армії Північної Кореї, відомої як «Штормовий корпус». Ці солдати вирізняються хорошою підготовкою та оснащенням і являють собою мобільну легку піхоту.

Читайте також: Нічна атака на Київщину: пошкоджено два підприємства

У Курській області лінія фронту не має чітких обрисів, що обмежує застосування традиційних російських методів, таких як масові піхотні атаки з артилерійською підтримкою. У відповідь на це Росія використовує свої авіаційні ресурси, завдаючи ударів по власних населених пунктах.

Нагадаємо, окупанти розстріляли чотирьох полонених бійців НГУ біля Селидового: розпочато розслідування. 6 жовтня 2024 року, під час виконання бойового завдання в районі Селидового, чотири бійці НГУ були захоплені в полон російськими військовими. Наступного дня Сили оборони України виявили їхні тіла.