УКРАЇНА

Обіцяв відстрочку за $1500: ДБР затримало начальника Тернопільського ТЦК

Військовий посадовець вимагав талони на одну тисячу літрів дизельного пального, вартість яких становить близько 1,5 тисячі доларів США.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) оголосили підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Посадовець обвинувачується у вимаганні неправомірної вигоди від підприємця за оформлення відстрочки від призову на військову службу. Про це повідомляють у ДБР.

Читайте також: Син Віктора Януковича отримав громадянство Росії: РосЗМІ

Згідно з інформацією, підприємець, який навчається на денній формі у вищому навчальному закладі Прикарпаття, має право на відстрочку. Проте військком попередив чоловіка, що оформлення довідки про відстрочку можливе лише за хабар — талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість цього пального становить приблизно 1,5 тисячі доларів США.

21 жовтня співробітники ДБР затримали військового посадовця після отримання талонів на пальне. Під час затримання в його автомобілі було виявлено та вилучено не лише талони, а й готівка: 13 тисяч доларів США та 73 тисячі гривень. Правоохоронці також провели обшук у службовому кабінеті фігуранта, де знайшли паливні картки на понад тисячу літрів дизельного пального та бензину.

Військовому посадовцеві повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди відповідно до частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, глава Пентагону заявив, чим закінчиться війна в Україні. Міністр оборони США Ллойд Остін, зауважив, що війна з Росією закінчиться переговорами, але США повинні продовжити підтримку України.