УКРАЇНА

ЗСУ відбили понад 140 атак за минулу добу, — Генштаб

Незважаючи на чисельну перевагу, українські захисники успішно відбивають атаки на ключових напрямках та завдають значних втрат противнику.

Станом на 24 жовтня ситуація на фронті залишається напруженою, оскільки російські війська безперервно атакують українські позиції, використовуючи чисельну перевагу в живій силі та техніці. Попри це, Сили оборони України продовжують мужньо стримувати натиск окупантів і завдавати їм значних втрат. Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Росії не вдалося створити нову систему безпеки на саміті БРІКС, — ISW

Протягом минулої доби зафіксовано 148 бойових зіткнень. Росіяни завдали одного ракетного удару, 89 авіаударів та здійснили понад 4000 артилерійських обстрілів, з яких 86 – із реактивних систем залпового вогню. Також було зафіксовано понад 1500 атак із застосуванням дронів-камікадзе.

На напрямку Селидового українські захисники зупинили 38 штурмових та наступальних дій противника. Ворог намагався прорватися на інших ділянках фронту, зокрема в районах Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, та інших населених пунктів. Найбільша концентрація атак була зафіксована саме поблизу Селидового, де росіяни активно застосовували штурмову та бомбардувальну авіацію.

Крім цього, на Куп’янському напрямку ворог здійснив дев’ять атак, які наші війська успішно відбили. На Лиманському напрямку було відбито 12 атак, а на Краматорському — п’ять. На Торецькому напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак.

Сили оборони також продовжують операції на інших ділянках фронту, успішно відбиваючи атаки на Времівському, Оріхівському, Придніпровському та Курахівському напрямках.

У відповідь українська авіація, ракетні війська та артилерія завдали серйозних ударів по позиціях противника. Протягом доби було знищено два пункти управління ворога, три райони зосередження живої сили, озброєння та техніки, а також п’ять артилерійських систем противника.

Читайте також: У Чернівецькій області зафіксовано землетрус магнітудою 3,1

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано. На кордоні з Чернігівською, Сумською та Харківською областями російські війська продовжують артилерійські та авіаудари по українських населених пунктах.

Попри всі зусилля ворога, наші воїни завдають відчутних втрат російським військам, знищуючи техніку та деморалізуючи їх сили, зокрема за рахунок успішних операцій у тилу. Українська оборона міцно тримає позиції, захищаючи свою землю від окупантів.

Нагадаємо, Генштаб назвав втрати Росії на 24 жовтня. ЗСУ ліквідували 1240 російських військових. Крім того, знищено два танки, 25 бронемашини та 108 БпЛА.